Επιβαρυντικοί Παράγοντες

Επιβαρυντικοί Παράγοντες

Παχυσαρκία

Παχυσαρκία

Ορμονικά αίτια

Ορμονικά αίτια

Όχι καλή καθαριότητα

Όχι καλή καθαριότητα

Ασχολίες καθημερινότητας (καθιστική ζωή)

Ασχολίες καθημερινότητας (καθιστική ζωή)

Οικογενειακοί παράγοντες

Οικογενειακοί παράγοντες

Μηχανική τριβή

Μηχανική τριβή

Η κύστη κόκκυγος αφορά κυρίως άνδρες σε αναλογία με τις γυναίκες 3 προς 1. Η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης της κύστης κόκκυγος παρατηρείται στις ηλικίες 13 -40 ετών.

Η επίπτωση της νόσου στην καθημερινότητα του γενικού πληθυσμού είναι αρκετά μεγάλη με ιδιαίτερη βαρύτητα σε εργασίες που απαιτούν καθιστική στάση σώματος και οδήγηση. Η κύστη κόκκυγος μπορεί να παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα ανενεργής χωρίς δηλαδή να δημιούργει ιδιαίτερα προβλήματα τα οποία δεν κάνουν επιτακτική την θεραπεία της κυστης κόκκυγος. Η μορφή αυτή λέγεται χρόνια και γίνεται αντιληπτή από τον εκροή υγρού από τα συρίγγια .

Όταν όμως η κύστη κόκκυγα επιμολυνθεί τα συμπτώματα είναι έντονα γιατι έχομε την δημιουργία αποστήματος στον κόκκυγα με πόνο, πρήξιμο, ερυθρότητα ,και ίσως πυρετό.

Το πρώτο στάδιο της θεραπείας της κύστης κόκκυγος σε αυτή την μορφή είναι η ρήξη του αποστήματος αυτόματα είτε κατευθυνόμενα από εμάς. Αμέσως τα φαινόμενα υποχωρούν κάνομε καλό καθαρισμό και αλλαγές για λίγες ημέρες και αμέσως εφαρμόζουμε την μέθοδο FiLaC με LASER.

Χρειάζεστε βοήθεια;
Αν έχετε απορίες, σχόλια ή κάτι σας ανησυχεί επικοινωνήστε με τον ιατρό.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείστε ραντεβού

Καλέστε μας στο τηλέφωνο ή στείλτε μας μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή email και θα ανταποκριθούμε.