Πρόληψη υποτροπής κύστης κόκκυγος

Πρόληψη υποτροπής κύστης κόκκυγος

Η μεγάλη πρόκληση, ωστόσο, έρχεται μετά τη χειρουργική επέμβαση και αυτή αφορά στην αποτροπή επανεμφάνισης της κύστης κόκκυγος. Δεδομένου ότι η αιτία είναι η υπερβολική τριχοφυΐα στην περιοχή της σχισμής των γλουτών, το πρόβλημα της υποτροπής είναι μεγάλο. Συνεπώς, αν δεν αντιμετωπιστεί η βασική αιτία που προκαλεί την κύστη, η επανεμφάνισή της αποτελεί μία πιθανότητα.

Αυτό μπορεί να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συχνή χρήση αποτριχωτικών μεθόδων, όπως είναι οι κρέμες, το ξύρισμα κλπ. Όμως κάτι τέτοιο φτάνει να γίνεται εξαιρετικά ενοχλητικό για τους ασθενείς που αναγκάζονται να μπαίνουν διαρκώς στη διαδικασία αποτρίχωσης σε μία σχετικά μη προσβάσιμη περιοχή.

Ως αποτέλεσμα, η μόνιμη αποτρίχωση με λέιζερ είναι η καταλληλότερη επιλογή για τη μείωση της ανάπτυξης και του πάχους των τριχών στην περιοχή, με σκοπό να αποφευχθεί η υποτροπή.

Αποτρίχωση της περιοχής του κόκκυγα

Η αποτρίχωση στη θεραπεία της κύστης κόκκυγος παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο καθότι η τριχοφυΐα αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες ανάπτυξης της κύστης.

Η αποτρίχωση πρέπει να γίνεται και στις δύο μορφές της κύστης κόκκυγος.

Διακρίνεται σε δύο μορφές:
  1. Οξεία
    Χαρακτηρίζεται από την παρουσία αποστήματος με έντονη συμπτωματολογία.
  2. Χρόνια
    Χαρακτηρίζεται από τη διαλείπουσα έκκριση υγρού από τα συρίγγια που έχουν σχηματιστεί χωρίς έντονη συμπτωματολογία.
Χρειάζεστε βοήθεια;
Αν έχετε απορίες, σχόλια ή κάτι σας ανησυχεί επικοινωνήστε με τον ιατρό.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείστε ραντεβού

Καλέστε μας στο τηλέφωνο ή στείλτε μας μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή email και θα ανταποκριθούμε.